ریشه یابی و بررسی بحران های کشور

لینک کوتاه این مطلب : https://liyalestan.ir/qc6s

به گزارش لیالستان از لاهیجان سیدرضامیرحسینی در یادداشتی نوشت ، همانگونه که مستحضرید ایرانیان در چند سال گذشته با تغییر حال خوب اجتماعی، اقتصادی و سیاسی همراه نبودند و روزهای خوبی را تجربه نکردند .

از طرفی ویروس کرونا جان هزاران نفر از مردم ایران را گرفته و خانواده های زیادی را داغدار نمود،از سوی دیگر التهاب‌های سیاسی که بخشی از آن برآمده از سیاست‌های داخلی و بخشی دیگر محصول اعمال ستم قدرت‌های جهانی است، مردم را در وضعیت بدی قرار داد.

افزایش بی رویه روزبه‌روز قیمت‌ها سفره ایرانیان را تنگ و تنگ‌تر کرد. کم‌آبی و خشکسالی در بسیاری ازاستانها باعث گردید تا کشاورزان و افراد متوسط جامعه نیز در فشارهای شدید اقتصادی بسر ببرند، درچند سال گذشته جامعه ایرانی روزهای ملتهب و سختی را در ابعاد مختلف پشت سر گذاشته است ، حدود ۸۶ درصد از جمعیت کنونی ایران، پس از انقلاب به دنیا آمده‌اند،جامعه ایرانی نسبت به قبل از انقلاب در بخش های مختلف گسترش یافته ، بسیاری از جوانان تحصیلات دانشگاهی دارند و قادرند بسیاری از مسائل را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

این جامعه از برخی عارضه‌ها رنج می‌برد،بطور مثال نرخ بیکاری در ایران بسیار بالاست وبسیاری از خانواده های ایرانی بخاطر نداشتن شغل مناسب و درآمد کافی در رنج و سختی بسر می‌برند ، طبق آمار ۶۰ درصد شاغلان پوشش بیمه ندارند، میانگین تورم در جهان در سال ۲۰۱۸، ۲.۴ درصد و تورم بلندمدت ایران ۲۰ درصد بوده است و نرخ تورم رسمی در سال۱۴۰۰ بیش از ۴۰ درصد اعلام شد.!

اوج‌گیری تورم به بالای ۴۰ درصد در حالی است که در سال گذشته ، هم حجم نفت صادراتی و هم قیمت آن، تقریبا دو برابر شد و صادرات غیرنفتی کشور نیز شاهد رشدی بالای ۴۰ درصد بود! اگر مسئولین احساسی برخورد نکنند و علمی به این موضوع نگاه کنند؛ در چنین شرایطی که مردم به شدت در مشکلات اقتصادی و فاصله طبقاتی بسر میبرند، روزانه ده ها دختر جوان را سوار خودرو ون کردن و به ساختمان امنیت اخلاقی بردن نه تنها اصلاحی در جامعه صورت نمی‌گیرد بلکه بذر کینه و نفرت را در دل جامعه خواهد کاشت و ادامه دار بودن چنین مسائلی باعث اعتراض و نارضایتی بخش هایی از مردم جامعه می‌شود ، مسئله حجاب باید در مدارس و توسط سیستم آموزشی کشور به دختران آموزش داده شود قطعآ با چند ساعت کلاس در ساختمان پلیس امنیت اخلاقی چیزی را تغییر نمی‌دهد! اگر واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم فاصله مردم و متولیان امور بسیار زیاد است در جامعه صداهای مختلفی وجود دارد که باید آنها را شنید ، بی توجهی به مردم در دراز مدت پیامد خوبی برای جامعه نخواهد داشت طبق آمار بیشتر دانشجویان ایرانی زنان هستند پس جامعه ایرانی با زنانی تحصیل کرده و آشنا به مسائل روز جهانی روبه رو است در چنین شرایطی باید رفتار مناسبی برای حل مسائل و مشکلات شود و تندروی نه تنها به حل مشکلات کمک نخواهد کرد بلکه به مشکلات بیشتر دامن میزند.شکی نیست که بی ثباتی در جهان پر آشوب امروز به نفع ما نیست.

تردیدی نیست که رسانه‌هایی که با پول و حمایت دولت‌های خارجی به زبان فارسی راه اندازی شده‌اند دلشان برای ملت ایران نمیسوزد و خشنونت و تندروی به نفع هیچ کس نیست و مسائل باید با گفتگو حل نشود. با توجه به نرخ تورم بالا در ده سال گذشته،رشد اقتصادی پایین،فقره گسترده،کسری بودجه دولت، تحریم ، بازار کار بد و ثبات اقتصادی پایین در سال‌های گذشته باعث گردید تا بسیاری از مردم احساس هدررفتگی و عصبانیت داشته باشند.

در جامعه ای که در طول سال‌های پس از انقلاب از ۳۶ میلیون به ۸۴ میلیون رسیده و مردم جامعه دارای تحصیلات دانشگاهی و آگاهی بالا هستند و دائما جامعه خود را با جامعه جهانی و دیگر کشورها مقایسه می‌کنند باید رفتار مناسبی شود.متاسفانه در سال‌های گذشته با بحران مهاجرت نخبه گان کشور مواجه بودیم ولی طبق تحقیق در حال حاضر تکنسین نیروی کار و حتی دانش آموزان ما نیز به فکر مهاجرت هستند!به وضوح دیده میشود ضریب هوشی افراد جامعه(نخبگان و افراد تحصیل کرده جامعه) از ضریب هوشی بسیاری از مسئولین بالاتر است .بسیاری از جوانان اعتقاد دارند این روند هیچ آینده روشنی برای آنها نمیسازد و بی توجهی به چنین مسائلی نارضایتی مردم را به وجود می آورد ، چون هیچ شاخصی که مردم در زندگی و عمق وجود تجربه میکنند نمای مثبتی برایشان ترسیم نمی‌کند.

مردم در چنین شرایطی ناراضی هستند و مطالبه گری مردم به جاست و چنین مشکلاتی باید در زمان بندی بسیار کوتاه توسط مسئولین حل شود.مردم باید در وضعیت بهینه قرار گیرند،افراد تحصیل کرده و نخبگان جامعه اهل تشخیص و فهم هستند باید از تجربه جهانی برای بهتر شدن وضعیت کنونی استفاده کنیم.

ما جدا از جهان نیستیم، بازاندیشی زندگی مردم بازنگردی برخی از قوانین ،سیاست گذاری صحيح و پژوهش و تصمیم گیری درست باید در برنامه کار مسئولان نظام قرار گیرد و با نگاه علمی مشکلات جامعه را برطرف سازند. ۷درصد ذخایر معدنی کل جهان در ایران است پس نتیجه میگیریم ایران کشوری ثروتمند است باید عدالت در جامعه رعایت گردد و همه اقشار جامعه از امکانات ، مسکن، شغل مناسب و درآمد کافی برخوردار باشند، وقتی همه ما به دنبال حکومت امام زمان هستیم باید بدانیم حکومت امام زمان حکومت صد در صد مردمی است، باید به مردم و مشکلاتشان اهمیت داده شود.تعادل و توازن باید در جامعه برقرار باشد.جوانان آینده و سرمایه های این سرزمین هستند مقابله و برخورد با جوانان بصورت قهری بستری ایجاد می‌کند تا نارضایتی در جامعه بیشتر شود.عدالت اجتماعی از پایه های مهم نظام اسلامی علی الخصوص در حوزه اقتصادی است که باید به آن توجه گردد.

مسئولان باید با مردم صحبت کنند و با نگاه علمی به حل مسائل و مشکلات جامعه ایرانی بپردازند ، تندروی و احساسی برخورد نمودن به مشکلات به نفع هیچ کس نیست و این مسائل باید ریشه ای حل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *