آغاز طرح مطالعاتی مخاطرات زمین شناسی شهرهای رشت، آستانه اشرفیه، سنگر و سیاهکل

لینک کوتاه این مطلب : https://liyalestan.ir/h0km

 مدیرکل زمین شناسی گیلان، از آغاز طرح مطالعاتی مخاطرات زمین شناسی برای اولین بار در گیلان خبر داد و گفت: اجرای طرح مذکور انجام مطالعات پایه و به‌روز شده برای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی مهندسی، مخاطرات زمین‌شناسی و زمین‌شناسی زیست‌محیطی به طور جامع و کامل است.

مسلم امانی در گفت وگو با ایسنا، از آغاز طرح مطالعاتی مخاطرات زمین شناسی برای اولین بار در گیلان خبر داد و اظهار کرد: این طرح مطالعاتی می تواند اجرای پروژه‌های زیرساختی را از مخاطرات فراوان فرسایشی و خورندگی خاک نجات دهد و مسیری دقیق برای مهندسین پروژه های مهم ترسیم کند.

وی با اشاره به اجرای طرح مطالعاتی مخاطرات زمین شناسی استان گیلان با آخرین فناوری های موجود، افزود: احصای اطلاعات وضعیت مقاومتی خاک و میزان خورندگی آن و دغدغه های زیست محیطی برای اقلیم گیلان اثربخش و ضروری است.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان انجام فعالیت های زیرساختی و معدنی را نیازمند اطلاعات مربوط به فرسایش و مقاومت خاک دانست و عنوان کرد: در وضعیت کنونی توجه به مخاطرات زمین و جنس خاک در هنگام اجرای پروژه ها به صورت تخصصی و علمی بسیار اندک است که با اجرای این طرح می‌تواند از بحران های اجتماعی آینده پیشگیری کند.

امانی هدف از اجرای طرح مذکور را انجام مطالعات پایه و به‌روز شده برای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی مهندسی، مخاطرات زمین‌شناسی و زمین‌شناسی زیست‌محیطی به طور جامع و کامل دانست و گفت: این طرح با استفاده از ایده‌های نوین و کاربردی و با بهره‌گیری از آخرین روش‌ها و استانداردهای نوین بین‌المللی به مرحله اجرا خواهد رسید.

وی با بیان اینکه طرح مطالعاتی مخاطرات در قالب نقشه های زمین سناسی مهندسی یک پنجاه هزارم شهرهای رشت، آستانه اشرفیه، سنگر و سیاهکل اجرایی می شود، اضافه کرد: این طرح بر روی مهندسی و اطلاعات لایه های خاک کار می کند تا کلیه دستگاه های تصمیم گیر و برنامه ریز با جنس و مقاومت خاک آشنایی پیدا کنند و بدانند با چه نوع خاکی در ارتباط هستند.

مدیرکل زمین شناسی گیلان با اشاره به بررسی مخاطرات لایه های مهندسی، آب زمین شناسی، زمین شناسی زیست محیطی و خطر زمین لرزه، اضافه کرد: با توجه به دغدغه های استان گیلان در حوزه محیط زیست به ویژه رودخانه های زرجوب و گوهررود و پسماند، طرح مطالعاتی مخاطرات زمین شناسی با تهیه نقشه های لایه های زمین شناسی توسط کارشناسان و متخصصین زمین شناسی به مدیران راهکار ارائه می کند.

امانی با بیان اینکه تلفیق دیدگاه متخصصین علوم زمین شناسی با مسائل زیربنایی می تواند مخاطرات را کاهش دهد، یادآور شد: هر چقدر رصد و پایش مخاطرات، علمی تر و آزمایشات آن دقیق تر باشد بحران های احتمالی کمتر خواهد بود.

منبع : ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *