آخرین جزئیات در مورد ورود کالای همراه ملوان + فیلم

کد خبر ۵۹۳۱۸۱۲

احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر در مورد میزان و چگونگی واردات کالا ته‌لنجی یا کالای همراه ملوان توضیحاتی را ارائه کرد.

حمل بار ته لنجی چیست؟

واردات و ورود کالای ته لنجی به کشور با زندگی بسیاری از بندرنشینان استان بوشهر گره‌خورده، اما به‌مرورزمان به علت قوانین دست‌وپاگیر موانع بسیاری برای آن‌ها ایجاد شده است. در حال حاضر برخی از قوانین واردات کالاهای ته لنجی اصلاح و مدیریت شده است زیرا در استان بوشهر بیش از ۳۰۰ هزار نفر با کالای همراه ملوان یا همان ته لنجی تأمین معاش می‌کنند که باید حق‌وحقوق آنان در نظر گرفته شود و واردات این کالا به‌ راحتی انجام گیرد و با زمینه‌سازی و همکاری دولت لفظ قاچاق نیز از روی کالاهای ته لنجی برداشته شود. زیرا باتوجه‌به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر:
کالاهایی که از گمرک ترخیص شوند قاچاق و جرم محسوب نمی‌شوند. واردات کالای همراه ملوان و حمل ته لنجی نیز به‌صورت قانونی به کشور صورت می گیرد.

اجناس ته لنجی چیست؟

کالای همراه ملوان یا همان ته لنجی نوعی واردات کالا به همراه ملوانان (جاشو) است که اغلب در جنوب ایران رواج دارد؛ همان‌طور که از عنوان این روش حمل ته لنجی می‌توان فهمید، برای انتقال انواع این کالاها از لنج استفاده می‌شود و ملوان مسئول موظف است که کالاهای موردنظر را با خود از طریق مرزهای آبی از طریق حمل دریایی کشور وارد کشور کند. بازارهای ته لنجی عموماً در آبادان، اهواز، بندرعباس و گناوه دیلم وجود دارند کالای همراه ملوان که به «ته لنجی» معروف است یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی استان بوشهر است که دارای طولانی‌ترین مرز دریایی با خلیج‌فارس است.

واردات ته لنجی و ملوانی چیست؟

واردات ته لنجی که به آن واردات ملوانی نیز می‌گویند، شامل کالاهایی است که در گمرک‌ با تخفیف یا معافیت از پرداخت عوارض گمرکی، ترخیص می‌شوند. واردات ملوانی را می‌توان تا فاصله مسافتی مشخص از گمرک مبدأ و در بازارهای محلی خرید و فروش کرد.

کالای ملوانی می‌بایست غیرتجاری و به اندازه مصرف شخصی ملوانان باشد. در واقع میزان واردات ته لنجی در آیین‌نامه اجرایی قانون و مقررات صادرات و واردات مشخص و تعیین شده است. اگر بیشتر از سقف مشخص شده کالایی به عنوان ته لنجی وارد شود، قاچاق محسوب می‌شود.واردات ته لنجی یا همان ملوانی در واقع امتیازی برای مرزنشینان و توسعه مناطق محروم است که به بعضی از شهرها و بنادر مرزی ایران اعطا شده است. کالای ته لنجی در این مناطق باعث توسعه اقتصادی و گردشگری چشمگیری شده است

مزیت‌های واردات ته لنجی چیست؟

واردات ته لنجی یا همان ملوانی در واقع امتیازی برای مرزنشینان و توسعه مناطق محروم است که به بعضی از شهرها و بنادر مرزی ایران اعطا شده است. کالای ته لنجی در این مناطق باعث توسعه اقتصادی و گردشگری چشمگیری شده است.

با واردات ته لنجی در واقع می‌توان زنجیره اقتصادی وسیعی را ایجاد کرد که شامل ملوانان، کارگران، لنج‌داران، ماشین های حمل بار و مغازه‌دارها می‌شود

جالب است بدانید بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، هر ملوان سالانه می‌تواند ۶ بار کالا به میزان ۱۵۰۰ دلار را بدون هیچ‌گونه هزینه گمرکی وارد کشور کند. معیشت و امرارمعاش ساحل‌نشینان بوشهری بیشتر در امر فعالیت دریایی از جمله تجارت، بازرگانی، صید و صیادی، صادرات و واردات کالا است به‌گونه‌ای که اشتغال و معیشت ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم وابسته به فعالیت ملوانی است.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *