فیلم / چالش های پیش روی صنعت چای کشور

رئیس اتحادیه تعاونی چایکاران: باید از تولید داخلی حمایت بشود و چای هم باید وارد بشود چون تولید ما حدود سی هزار تن است و مصرف بین نود تا صد هزار تن است.

آقای هادی امیدی بی بالان در گفتگو با برنامه نبض کشاورزی شبکه ایران کالا افزود: پس نیاز به واردات چای داریم اما به چه شکل وارد بشود مورد انتقاد چایکاران است.
وی افزود: اکنون چای با دلار آزاد وارد می شود و این بحثی است که به چایکار کمک می کند که چگونه از دلار استفاده شود.
نباید در واردات چای دلار آزاد بشود بلکه باید تعرفه هم بالانس بشود و بخشی از تعرفه واردات را بالا ببریم و به کمک چایکار ببریم. 
وی در ادامه افزود: تعرفه حساب و کتابی دارد و اگر دلار آزاد حساب شود و هم مصرف کننده آسیب نبیند و هم تجار غیر مجاز نتوانند فعالیت کنند.
 رئیس اتحادیه تعاونی چایکاران همچنین گفت: در خصوص واردات تولید گر اصلی چایکار است کسی که برداشت چای را انجام می دهد و خواسته ما این است که واردات چای طوری باشد که سازمان چای تقویت بشود. 
آقای بی بالان تاکید کرد: تصمیم گیری در خصوص واردات باید به دست متولی اصلی آن که سازمان چای است انجام بشود و این کار تخصصی است، اکنون واردات دست وزارت جهاد کشاورزی است که باید مدیریت شود.
در ادامه برنامه آقای جهانساز رئیس سازمان چای کشور گفت: تعرفه تعریف دارد و طبق قانون افزایش بهره وری باید به گونه‌ای وضع شود که تراز تجاری به نرخ تولید باشد. تا اوایل سال 98 ارز 4200 برای واردات چای درنظر گرفته می شد با این اوضاع توان افزایش برگ سبز نداشتیم که با قیمت مناسب خریداری کنیم. چون هزینه تولید افزایش پیدا می کرد درخواست ما این بود که تعرفه 4200 حذف شود و تعرفه افزایش پیدا کند و با استفاده از تفاوت ارز به این صنعت کمک شود و البته کسانی مخالف بودند . سال گذشته هم در شورای قیمت گذاری پیشنهاد دیگری دادیم که ارز آزاد به آن تخصیص داده شود به طوری که بحث قاچاق تحقق پیدا نکند.
آقای جهانساز در ادامه گفت: شما با چه قیمتی می خواهید چای در بازار وجود داشته باشد. چای با قیمت 120 هزار تومان به فروش می رسانیم. چای خارجی باید چند برابر چای داخلی باشد. اما به نظر ما باید با افزایش تعرفه به صنعت چای کمک شود.
ایرج دلشاد کشاورز هم در برنامه نبض کشاورزی گفت: درآمد کشاورز حدود یک میلیون تومان در مآه است که زیر خط فقر است. ما می گوییم قیمتی که برای چای در نظر گرفته شده است بر چه اساس بوده است؟!
جهانساز در پاسخ گفت: از سال 72 تا 89 که سازمان چای منحل شده بود  این صنعت متولی خاصی نداشت و بعد از آن شرایط تغییر کرد و بحث های خرید نشدن و دپوی چای انجام شده بود. قرار شده نرخ قیمت تضمینی که برآورد کارشناسی می شود 45 درصد افزایش داشته باشد.
 در سال گذشته 136 هزار تومان برگ سبز خریداری شد 25 درصد سهم دولت است و 75 درصد سهم کارخانه ها علاوه بر آن امسال 200 میلیارد تومان برای حمایت از کشاورزان کمک ما بوده است. از محل صندوق امسال هم تسهیلات پرداخت می‌شود .
آقای جهانساز با اشاراه به اینکه 99 درصد کشاورزان اراضی آنها زیر حد اقتصادی است گفت: حد اقتصادی اراضی کشاورزی دو و نیم هکتار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *