نیازمند ۳ ایستگاه رصد ریزگردها در گیلان هستیم/ کاهش ۲۷ درصدی بارندگی ها

مدیرکل هواشناسی گیلان، پایش آلایندگی هوا را بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست دانست و اظهار کرد: اداره کل هواشناسی استان با نصب سنجنده های لازم در مناطق جلگه ای در رصد و پایش ریزگردها مشارکت دارد لذا حداقل به سه ایستگاه رصد نیاز داریم.

محمد دادرس در گفت وگو با خبرنگار لیالستان ، لنگرود را جزو شهرستان های با اهمیت اقلیمی در استان گیلان دانست و اظهار کرد: به دلیل واقع شدن شهرستان لنگرود در منطقه جلگه ای و کوهستانی، توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی ضرورت دارد.

وی با اشاره به افتتاح ایستگاه اقلیم شناسی شهرستان لنگرود با پنج سنسور و بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار طی سال گذشته، افزود: امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم سنسورهای جدیدی به این ایستگاه اضافه کنیم؛ به ویژه سنسور اندازه گیری و سنجش برف تا بتواند ارتفاع برف را به صورت خودکار اندازه گیری کند و اطلاعات آنلاین را در اختیار نقشه های هواشناسی کشوری و جهانی قرار دهیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان، با تاکید بر لزوم نصب و راه اندازی ایستگاه های باران سنج برای مناطق مرتفع با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی، یادآور شد: اطلاعات مربوط به بارش های سیل آسا بسیار حائز اهمیت است.

دادرس، با بیان اینکه ایستگاه های باران سنج مناطق بالادست همچون اطاقور در شهرستان لنگرود نیازمند توسعه و تکمیل است، تصریح کرد: باید ایستگاه های باران سنج بیشتری در سطح شهرستان را به بهره برداری برسانیم.

وی هواشناسی استان گیلان را دارای بالغ بر ۴۲ ایستگاه باران سنجی و ۲۳ ایستگاه خودکار اقلیم شناسی دانست و متذکر شد: با همکاری فرمانداری ها دو ایستگاه سنتی باران سنجی را به خودکار تبدیل می کنیم؛ همچنین تجهیز ایستگاه های هواشناسی به سنسور اندازه گیری برف در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل هواشناسی گیلان، برخی از شهرستان ها را فاقد ایستگاه هواشناسی دانست و گفت: راه اندازی ایستگاه هواشناسی و تامین پردازشگرهای هواشناسی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و تهیه نقشه های هواشناسی به صورت بومی دنبال می شود.

وی از تهیه سامانه مانیتورینگ هواشناسی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سامانه به صورت خودکار و آنلاین اطلاعات مربوط به پدیده های حدی هواشناسی را در سطح شهرستان ها مانیتورینگ کرده و در اختیار مسئولان قرار می دهد.

دادرس، با بیان اینکه طی سال های اخیر بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای راه اندازی سامانه آر.وی.آر فرودگاهی، سنجش کف ابر و سینومتر هزینه کردیم، ادامه داد: این سامانه ها در زمان نشست و برخاست هواپیما و امنیت پرواز اطلاعات خوبی را در اختیار برج مراقبت و خلبان قرار می دهد.

دادرس، با اشاره به کاهش قابل توجه بارش های در فصول پاییز و زمستان، اضافه کرد: میزان بارندگی در بلندمدت ۲۷ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است لذا در حوزه آبیاری مزارع با مشکلاتی مواجه شدیم که نیازمند تمهیدات آب منطقه ای از طریق نوبت بندی و هواشناسی کشاورزی است.

وی با بیان اینکه پدیده گرد و غبار طی چند سال اخیر منطقه ما را تحت تاثیر قرار داده است، عنوان کرد: گرمایش جهانی، از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش بارندگی موجب شده گرد و غبار ناشی از صحراهای اطراف دریای خزر با کوچک ترین جریانات هوایی به سمت گیلان گسیل پیدا کنند لذا سال ۹۷ بیشترین حجم گرد و غبار را داشتیم که بین ۱۲ تا ۲۰ روز طول کشید.

مدیرکل هواشناسی گیلان، پایش آلایندگی هوا را بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست دانست و اظهار کرد: اداره کل هواشناسی استان با نصب سنجنده های لازم در مناطق جلگه ای در رصد و پایش ریزگردها مشارکت دارد لذا حداقل به سه ایستگاه رصد نیاز داریم تا با نصب در مناطق جلگه ای غرب، شرق و مرکز استان به شناسایی گرد و غبار و نوع آلودگی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *