محرومیت ۲ ورزشکار وزنه‌برداری و دوومیدانی به دلیل دوپینگ

عباس فخرزارع ورزشکار وزنه برداری و رضا مقدمپرتابگر چکش به مدت سه سال از فعالیت در تمامی حوزه‌های ورزشی محروم شدند.

آزمایشگاه مرجع وادا دو ماده ممنوعه “نورآندروسترون و استانوزولول” از کلاس ماده ممنوعه S ۱ را در نمونه “عباس فخر زارع” شناسایی و تایید کرد. تیم کنترل دوپینگ ایران نادو در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۹و در اردوی تیم ملی وزنه بردری اقدام به نمونه گیری از این وزنه یردار نموده بود. همچنین این آزمایشگاه ماده ممنوعه “استانوزولول” از کلاس ماده S ۱ را در نمونه رضا مقدم پرتابگر چکش از رشته دوومیدانی را که افسران کنترل دوپینگ ایران نادو نمونه وی را در مسابقات جام امام رضا (ع)، در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۷گرفته بودند، تایید کرد؛ لذا با عنایت به تخلف ماده ۱-۲ و ۲-۲ قوانین مبارزه با دوپینگ ایران که توسط هر دو ورزشکار صورت پذیرفته، “فخرزارع” و “مقدم” مشمول محرومیت ۴ ساله بودند؛ اما با توجه به پذیرش اولیه تخلف توسط ورزشکاران و اعلام رسمی آن به ایران نادو طبق بند ۱-۸-۱۰ مجموع قوانین مبارزه با دوپینگ ایران هر دوی این ورزشکاران با تخفیف یک ساله به ۳ سال محرومیت از فعالیت ورزشی محکوم می‌شوند.

گفتنی است زمان محرومیت عباس فخرزارعاز تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۰۸ لغایت ۱۴۰۵/۰۷/۰۷ و رضا مقدم از تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۸ لغایت ۱۴۰۵/۰۵/۲۷ خواهد بود.

 دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری: یک مشکل جدی

دو میدانی و وزنه برداری دو رشته ورزشی هستند که به دلیل نیاز به قدرت، سرعت و استقامت بدنی بالا، همواره در معرض خطر دوپینگ قرار داشته اند.

دوپینگ به استفاده از مواد یا روش هایی گفته می شود که به طور غیرقانونی برای بهبود عملکرد ورزشی استفاده می شود. دوپینگ در این دو رشته ورزشی می تواند عواقب جدی برای سلامت ورزشکاران داشته باشد و همچنین باعث بی اعتمادی مردم به ورزشکاران و رشته های ورزشی شود.

مشکلات دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری:

دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خطرات سلامتی: دوپینگ می تواند عواقب جدی برای سلامت ورزشکاران داشته باشد. برخی از مواد دوپینگ می توانند باعث آسیب به قلب، کبد، کلیه ها و سایر اندام های داخلی شوند. همچنین، دوپینگ می تواند باعث ایجاد اختلالات روانی، مانند افسردگی و اضطراب شود.
  • نابرابری: دوپینگ می تواند باعث نابرابری در مسابقات ورزشی شود. ورزشکارانی که از مواد دوپینگ استفاده می کنند، می توانند عملکرد بهتری نسبت به ورزشکارانی که از این مواد استفاده نمی کنند، داشته باشند. این امر می تواند باعث شود که ورزشکارانی که از مواد دوپینگ استفاده می کنند، به راحتی در مسابقات پیروز شوند.
  • بی اعتمادی: دوپینگ می تواند باعث بی اعتمادی مردم به ورزشکاران و رشته های ورزشی شود. زمانی که مردم می بینند که برخی از ورزشکاران از مواد دوپینگ استفاده می کنند، ممکن است نسبت به همه ورزشکاران و رشته های ورزشی بی اعتماد شوند.

انواع مواد دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری:

مواد دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:

  • مواد تحریک کننده: این مواد باعث افزایش انرژی، هوشیاری و تمرکز می شوند. برخی از مواد تحریک کننده رایج در دو میدانی و وزنه برداری عبارتند از: آمفتامین ها، کافئین و کورتیزول.
  • مواد آنابولیک: این مواد باعث افزایش توده عضلانی و قدرت می شوند. برخی از مواد آنابولیک رایج در دو میدانی و وزنه برداری عبارتند از: استروئیدهای آنابولیک، هورمون رشد و هورمون تستوسترون.

روش های تشخیص دوپینگ:

روش های مختلفی برای تشخیص دوپینگ وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آزمایش خون: این آزمایش برای تشخیص مواد تحریک کننده و آنابولیک استفاده می شود.
  • آزمایش ادرار: این آزمایش نیز برای تشخیص مواد تحریک کننده و آنابولیک استفاده می شود.
  • آزمایش بیولوژیکی پاسپورت: این آزمایش برای ردیابی تغییرات غیرطبیعی در بدن ورزشکاران استفاده می شود.

مبارزه با دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری:

سازمان های ورزشی و دولتی برای مبارزه با دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری تلاش می کنند. از جمله اقداماتی که برای مبارزه با دوپینگ انجام می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش آگاهی: سازمان های ورزشی و دولتی برای افزایش آگاهی ورزشکاران و مربیان در مورد خطرات دوپینگ تلاش می کنند.
  • افزایش آزمایشات: سازمان های ورزشی و دولتی برای افزایش آزمایشات دوپینگ تلاش می کنند.
  • اعمال مجازات های سخت: سازمان های ورزشی و دولتی برای اعمال مجازات های سخت برای ورزشکارانی که مرتکب دوپینگ می شوند، تلاش می کنند.

نتیجه گیری:

دوپینگ در دو میدانی و وزنه برداری یک مشکل جدی است که می تواند عواقب زیادی برای سلامت ورزشکاران، رشته های ورزشی و مردم داشته باشد. سازمان های ورزشی و دولتی باید برای مبارزه با دوپینگ در این دو رشته ورزشی تلاش بیشتری کنند.


Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *