شرکت دانش بنیان به کمک حل معضل پسماند آمد/بی‌خطرسازی پسماند بیمارستانی به دستان دانشمندان گیلانی

لینک کوتاه این مطلب : https://liyalestan.ir/bw0o

به گفته مدیرعامل شرکت پارسی گیل دستگاه بی خطرساز پسماند عفونی و بیمارستانی تولیدشده در این شرکت به کشور اسکاتلند صادرشده و محصول دیگر این شرکت ضدعفونی کننده زباله‌ها در خط پردازش است.

امروزه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های محیط‌زیستی در جهان، ساماندهی، مدیریت و دفع مناسب پسماند است. مدیریت پسماند یا مدیریت چرخه مواد، یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار است و هر بی‌توجهی در این زمینه خسارت جبران‌‌ناپذیری به اکوسیستم طبیعی وارد خواهد کرد. 

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی سرانه تولید زباله در جهان، روزانه ۳۰۰ گرم است، درحالی‌که این عدد برای شهروندان ایرانی بیش از ۷۱۰ گرم و برای ساکنان شهر تهران ۷۹۰  گرم است. درواقع تولید زباله در ایران ۲.۵ برابر متوسط جهانی است. طبق آمارهای رسمی، صنعت پسماند ۱۵درصد از تولید ناخالص داخلی برخی کشورهای توسعه‌یافته را تشکیل می‌دهد.

گیلان هم از این قاعده مستثنی نبوده و معضل پسماند در این استان به یک بحران زیست‌محیطی تبدیل‌شده و مردم سراوان سال‌ها است که بر اساس تصمیمی اشتباه که در گذشته رقم خورد تاوان سنگینی را دارند پس می‌دهند.

چندین سال می‌شود که زباله ۱۷ شهر به همراه رشت به سراوان سرازیر می‌شود، از حوالی سال ۱۳۶۳ قرار بر این بود تا زباله‌ به‌طور موقت وارد منطقه سراوان شود و قریب به ۴۰ سال است که این اقدام موقت به‌طور غیراصولی و غیر کارشناسی در حال انجام بوده و درمانی هم برایش تدبیر نشده است.
بحران زباله در گیلان به‌ویژه گیلان به حدی جدی شده است که مردم سراوان خواستار عدم ورود پسماند به این منطقه شده و آماده وجود هیچ خودروی تخلیه زباله به سراوان را نمی‌دهند.

لزوم بهره‌مندی از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در حل معضل پسماند در گیلان

در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان باید بیش از بیش موردتوجه مسؤولان و متولیان امر به‌ویژه در حوزه پسماند قرار گیرد.

حال یک شرکت دانش‌بنیان در استان گیلان با تولید محصولات مختلف به کمک حل معضل پسماند در استان گیلان آمده و با تولید اولین شتاب‌دهنده تخصصی پسماند در کشور در تلاش است تا نقش مهمی در حل این بحران در گیلان داشته باشد.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان راهبران توسعه پارسی گیل، شتاب‌دهنده‌ها مراکزی به‌مانند پارک علم و فناوری هستند و این شتاب‌دهنده‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود انواع کمک‌های مالی و تخصصی را انجام می‌کنند.

موضوع پسماند به‌عنوان ابر چالش در استان گیلان مطرح است لذا با ایجاد مرکز تخصصی پسماند تلاش خواهیم کرد به کمک دولت آمده و معضل را به روش‌های دانش‌بنیان حل کنیم‌‌ لذا شرکت‌هایی در حوزه دانش‌بنیان که در عرصه پسماند فعالیت دارند را شناسایی کردیم.

عباس رنجی می‌گوید در این شرکت شتاب‌دهنده محصولاتی همچون مصنوعات بتنی با استفاده از ریجکت زباله، اپلیکیشن مدیریت پسماند خانگی، بی‌خطر ساز زباله‌های عفونی و بیمارستانی، هاضم دایجستر زباله‌های‌تر، راکتور سوخت. به تولید انبوه خواهد رسید و در اختیار شهرداری‌ها قرار خواهیم داد.

بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت پارسی گیل این شتاب‌دهنده از همه صاحب نظران، ایده‌پردازان و شرکت‌های فناور که محصولی در حوزه پسماند دارند دعوت می‌کند در این مرکز شتاب‌دهنده تخصصی مستقر شوند.

رنجی‌ می‌گوید مرکز شتاب‌دهنده پارسی گیل در حوزه‌های پسماند، کشاورزی و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند و در تلاش است تا معضل پسماند گیلان را برطرف کند.

در حال حاضر در مجموعه پارسی گیل چهار شرکت در حوزه پسماندهای پزشکی، محصولات ضد عفونی کننده زباله، تولیدکننده مصنوعات بتنی و تبدیل زباله به خوراک دام فعالیت می‌کنند.

پسماند بیمارستانی در گیلان بی‌خطرسازی می‌شوند

یکی از نکات قابل‌توجه در خصوص تولید محصولات شرکت پارسی گیل، دستگاه بی خطرساز پسماند عفونی و بیمارستانی تولیدشده در این شرکت به کشور اسکاتلند صادرشده و محصول دیگه این شرکت ضدعفونی کننده زباله‌ها در خط پردازش است و برای جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی به افراد فعال در پردازش زباله نیاز داریم.

رنجی می‌گوید عامل شرکت پارسی گیل می‌گوید از پسماند در استان می‌توان محصولات مختلفی را تولید کرد لذا کارشناسان این شرکت مصنوعات بتنی شامل بلوک، جدول، نیوجرسی، لوله بتنی با ریجکت زباله را تولید کردند که بسیار مثمر ثمر است.

بی‌شک یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌های رفع معضل پسماند در گیلان استفاده و بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان است ولی مدیرعامل شرکت پارسی گیل می‌گوید سروان یک معضل ۳۵ ساله است که با یک الی چند شرکت دانش‌بنیان نمی‌توان این مشکل چندین ساله را برطرف کرد.

یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه پسماند سراوان به صفر رساندن ورودی زباله و یا تولید زباله است زیرا دیگر شهرستان‌های استان هم اکنون‌ با این مشکل بزرگ مواجه هستند و در صورت عدم انجام راه‌کارهای مناسب با یک چالش جدی مواجه خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *