رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان + تصاویر

«رشته خشکار»، شیرینی سنتی گیلان است که با آرد برنج، مغز گردو، شکر و ادویه جات تهیه و در ماه مبارک رمضان مصرف می‌شود.

مواد تشکیل دهنده این شیرینی ساده، اما خوشمزه، ترکیب آب و آرد برنج (رشته) و مواد میانی شامل گردو، شکر، هل و دارچین (خشکار) است.

در تهیه این شیرینی سنتی، خمیر غلیظ تهیه شده به وسیله قیف سوراخ دار، به شکل رشته‌های مشبک و توری مانند در می‌آیند و بر روی یک سینی مسی پخته و با مواد میانی پر و پیچیده می‌شود.

این شیرینی‌ها پیش از مصرف در روغن سرخ می‌شوند.

در یک پژوهش آمده است؛ شیرینی محلی «رشته خشکار» قدمتی ۳۰۰ ساله دارد و برای نخستین بار در گسگر محله طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا پخته شد.

عکاس: خاطره احمدی نژاد

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

این شیرینی گیلانی در طول سال به تناوب در استان پخت و عرضه می‌شود، اما در ماه مبارک رمضان پای ثابت سفره‌های افطاری است.

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

به گفته یک متخصص تغذیه؛ آرد برنج موجود در این شیرینی منبع خوبی برای تأمین انرژی است.

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

هر فرد در روز باید ۲۸ گرم مواد مغذی و خشکبار استفاده کند که گردوی موجود در شیرینی سنتی «رشته خشکار» منبع خوبی برای ورود این گروه از مواد غذایی به بدن مصرف کننده است.

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

رشته خشکار، شیرینی پرطرفدار گیلانی‌ها در ماه رمضان

عکاس: خاطره احمدی نژاد

منبع: فارس

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *