١٣٣ شالیکار گیلانی تاکنون برای کشت قراردادی برنج پیشقدم شدند

مدیر تعاون روستایی گیلان با اشاره به اجرای طرح قراردادی کشت برنج برای اولین بار در این استان گفت: تاکنون ١٣٣ شالیکار از شهرستان های مختلف گیلان برای کشت قراردادی برنج اقدام کرده اند.

 به گزارش ایرنا، کشت قراردادی برنج شامل فرایند تولید محصولات کشاورزی بر اساس قرارداد مکتوب بین تولید کننده و خریدار است و محصول به صورت توافقی، تضمینی و با قیمت مشخص خریداری می‌شود، این طرح برای نخستین بار در استان های شمالی کشور به اجرا درآمد.

عباس جعفرپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد کشاورز در استان گیلان با بیش از ۲۵۵ هکتار شالیزار وارد قرارداد کشت با مباشران شده اند. در اجرای طرح کشت قراردادی، بذر برای خزانه گیری با ارقام هاشمی، آنام، خزر و گیلانه بر اساس توافق در اختیار این تعداد از کشاورزان قرار گرفته است.

وی درباره طرح کشت قراردادی برنح  گفت: در پی ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور، مدیریت تعاون روستایی و سازمان جهاد کشاورزی گیلان، در اقدامی مشترک، از طریق شبکه تعاونی های روستایی و تولید روستایی استان با کشاورزان، قرارداد اجرای کشت قراردادی منعقد کرده اند.

مدیر تعاون روستایی گیلان درباره شیوه‌ اجرای طرح کشت قراردادی برنح اظهار داشت: ٢ اتحادیه تعاونی روستایی و تعاونی‌های تولید روستایی گیلان به عنوان مباشران اصلی طرح در استان موظفند تا بذر و نهاده های کشاورزی لازم شامل، کود و سم را بدون دریافت پیش پرداخت و از طریق پشتیبان طرح (شرکت خدمات حمایتی) تامین و هزینه آن را هنگام تحویل محصول از کشاورز برنجکار طرف قرارداد، کسر کنند.

جعفرپور بیان داشت: مباشر براساس تفاهم نامه منعقد شده بین صندوق بیمه محصولات کشاورزی و وزارت جهادکشاورزی، تمامی قراردادهای ذکر شده را تحت پوشش بیمه قرار داده و هزینه آن همانند سایر موارد ابتدا از طرف دولت پرداخت و در پایان از محل دریافت و فروش محصول، با تخفیف ۱۰ درصدی از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تسویه می شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *