زنده گیری جوجه‌های جغد انبار در گیلان

جغد انبار با نام علمی «Tyto alba»

اداره محیط‌زیست شهرستان سیاهکل با صدور اطلاعیه‌ای ، از مردم و دوستداران حیات وحش خواست؛ جهت حفاظت از جغد انبار، نسبت به زنده گیری جوجه‌های آن و انتقال به واحد آتش‌نشانی شهرداری و اداره محیط‌زیست اکیداً خودداری کنند.

متن کامل اطلاعیه:
قابل‌توجه همشهریان شریف و محترم شهرستان سیاهکل؛

جغد انبار با نام علمی «Tyto alba» در سال ۱۷۶۹ توسط یک دانشمند اتریشی و به معنای جغد سفید نام‌گذاری شد.
این جانور دارای بیش‌ترین گستردگی در میان جغدها است و یکی از دو خانواده اصلی جغدها را شامل می‌شود.
پرنده‌ای است دراز پا با بال‌های گسترده، رنگ روشن و دم مربعی، بسته به زیر گونه از ۲۵ تا ۴۵ سانتی‌متر طول دارد و پهنای بال آن از ۷۵ تا ۱۰۰ سانتی‌متر می‌رسد.
به هنگام پرواز از روی حرکات موجی و پاهای پوشیده از پر و آویزان از سایر جغدها شناخته می‌شود.
به غیر از قطب و بیابان‌ها در همه‌جا یافت می‌شود.
نام‌های دیگری نیز بر حسب ظاهر، محل سکونت و پرواز ساکت و ترسناک این پرنده بر آن نهاده شده است.
این جانور پرنده‌ای سودمند است، زیرا خوراک آن بیشتر جوندگان کوچک، مخصوصاً موش و موش صحرایی بوده که به‌نوعی در کنترل جمعیت موش‌ها کمک می‌کند.
این پرندگان بیشتر شب پرواز و سحر رو می‌باشند و قدرت شنوایی و بینایی بسیار بالایی دارد به‌گونه‌ای که در تاریکی مطلق تنها با تکیه به قدرت شنوایی قادرند محل دقیق طعمه را تشخیص داده و مبادرت به شکار آن نمایند.
زیستگاه این پرنده در شهرستان سیاهکل نیز می‌باشد.
گاها مشاهده می‌شود که برخی دوستداران حیات وحش به دلیل عدم آگاهی، نسبت به زنده گیری جوجه‌ها و انتقال آن به واحد آتش‌نشانی شهرداری و اداره محیط‌زیست اقدام می‌نمایند، لذا توصیه می‌گردد اکیداً از این کار خودداری نمایند، زیرا مکانی که در آن زادآوری صورت گرفته زیستگاه پرنده بوده و با دور کردن از آن عملاً این پرندگان از چرخه طبیعی خارج‌شده و قدرت شکار و تغذیه در طبیعت را از دست داده و با متکی شدن به انسان صدمات جبران‌ناپذیری به این پرنده زیبا و سودمند حادث می‌شود که بهتر است از دست زدن و انتقال آن جدا خودداری گردد.

اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان سیاهکل

منبع پایگاه خبری در سیاهکل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *